FABRIKA IDEJA

MULTIMEDIA
MOJA PUTOVANJA
UKUSNI HEDONIZAM
B.U.72!

L!FESTYLE

Kako opisati nečiji životni stil? Da li je to ono što nosimo, šta slušamo, kuda putujemo ili šta i kako jedemo? Pa otprilike... sve po malo. Sve što čini našu percepciju stvarnosti koja nas okružuje i način na koji svoju ličnost i ideje predstavljamo svetu. Životni stil je odraz svake ličnosti u očima drugih. Zbog toga je neophodno da se potrudimo da ostavimo što bolji utisak i da svoj stil učinimo prepoznatljivim i jedinstvenim. Na ovoj stranici možete naći sve te deliće koji čine životni stil... neke interesantne online magazine kojima se vredi vraćati, prikaze destinacija koje vredi obići da bi smo obogatili život, ukuse koji se pamte i recepte koje možete isprobati, kao i neke liste - muzičke i one sportske.
Posebnu poslasticu za one koji više vole da budu offline dok su online, predstavlja e-magazin B.U.72! u kome možete naći sve ono što vam se svidelo na ovim stranicama. Ovaj e-magazin izlaziće četiri puta godišnje.


Prelistajte novi broj e-magazina B.U.72! Ali bukvalno :)

Q2/2018 (april-jun 2018. godine)

MULTIMEDIA

Enciklopedija Britannica

Enciklopedija Britannica

Enciklopedija Britannica je najstarija sveobuhvatna enciklopedija nastala na engleskom jeziku. Prvi put je objavljena u Edinburgu, u Škotskoj, 1768. godine. Sada je dostupna isključivo na Internetu, posle pune 244 godine postojanja i izdavanja u štampanoj formi. Enciklopedija Britannica - Internet izdanje


Radio stanice

Da li volite da slušate radio? Ovo su moje omiljene radio stanice...

PLAY RADIO
Najslušanija radio stanica u Srbiji - PLAY RADIO

RADIO SEVEN (TDI)
RADIO 7 (TDI) - samo hitovi!

ONLINE ČASOPISI

e-magazin

ECONOMY

portal o ekonomiji

[ veb-lokacija ]

Informacije iz sveta poslovanja...

e-magazin

HI-FILES

magazin za audio-vizuelnu kulturu

[ veb-lokacija ][ e-magazin ]

Prvi broj magazina Hi-Files objavljen je septembra 2004. godine. Osnovne ideje magazina bile su, i ostale, popularisanje Hi-Fi zvuka i kućnog bioskopa.

e-magazin

WANNABE MAGAZINE

Ĺľenski magazin za modu i Ĺľivotni stil

[ veb-lokacija ]

Jedan od najpopularnijih online magazina za modu, životni sti, negu, zdravlje i lepotu...

e-magazin

ESQUIRE

muški magazin za modu i životni stil

[ veb-lokacija ]

Jedan od najpopularnijih svetskih muških magazina...

e-magazin

MAGAZIN 42

kultura, umetnost, fotografija, ...

[ veb-lokacija ]

Pišu o stvarima o kojima razmišljaju, pronalaze ljude sa kojima prija razgovor, fotografišu lica koja žele...

e-magazin

CITY MAGAZINE

magazin za urbanu populaciju

[ veb-lokacija ][ e-magazin ]

Magazin koji prati najnovije trendove u mas-kulturi, modi... sa prepurukama za dobar izlazak, film ili muziku.

MOJA PUTOVANJA

Barselona, Španija

Lepotica na moru - Barselona

Barselona je Katalonija i Katalonija je Barselona. Ovaj grad je druga reč za hedonizam jer ćete ga upravo ovde doživeti u svom iskrenom i neponovljivom obliku. Možda je paralela sa Amsterdamom očita ali je ipak Barça jedinstvena. Njena arhitektura je očaravajuća a ljudi otvoreni i uvek spremni da pomognu “dosadnom” turisti poput mene :)

BARSELONA, ŠPANIJA

moja putovanja

INFO

Španija

Španija se nalazi na krajnjem jugozapadu Evrope, na Pirinejskom poluostrvu. Članica je Evropske unije od 1986. Zvanična valuta je Evro (EUR). Pripada vremenskoj zoni UTC+1.

moja putovanja

BARSELONA

Grad na Mediteranu

Barselona je administrativni centar autonomne regije Katalonija. Ovaj grad je i značajan finansijski i kulturni centar ove regije i Španije. Barselona predstavlja značajan turistički centar koji obiluje kulturnim i istorijskim znamenitostima. Neke od njih su ostaci rimske kulture, srednjovekovni grad i četrvrti katalonskog modernizma.

moja putovanja

APARTHOTEL NAPOLS

Barselona, Španija

[ veb-lokacija ]

Lokacija: Hotel se nalazi u centralnoj oblasti grada, nedaleko od Trijumfalne kapije i parka Ciutadella.
Hotelski sadržaji: recepcija, privatna garaža.
Hotel Napols se nalazi na odličnoj lokaciji, nedaleko od metro stanice Tetuan. Apartmani su prostrani i dobro opremljeni.

SAGRADA FAMILIA

Barselona (Španija)

Sagrada Familia predstavlja najznačajnije obeležje Barselona. Ovaj arhitektonski biser čuvenog katalonskog arhitekte Gaudija je jedna od znamenitosti koje se ne smeju propustiti...

BARRI GOTIC

Barselona (Španija)

Gotska četvrt ili grad u gradu. Sve je to Barri Gotic koga su nekada opasavale rimske zidine a danas predstavlja jedan od bisera i najbolje očuvanih gradskih četvrti iz srednjeg veka. Ovim delom grada dominira stara katedrala koja ima vrlo bogatu istoriju...

MOJA PUTOVANJA

Lefkada, Grčka

Grčka za hedoniste

Ostrvo Lefkada pripada grupi Jonskih ostrva. Površina ostrva je 303 km2, dužina obale 117 km a broj stanovnika iznosi nešto preko 20.000. Glavni grad je Lefkas koji se nalazi na severoistoku ostrva. Istorija ovog ostrva doseže duboko u prošlost. U srednjem veku Lefkada je pripadala Vizantiji. Ostrvom su više puta vladali Turci, a i Mletačka republika. Lefkada je 1864. godine pripojena tadašnjoj kraljevini Grčkoj. U samom glavnom gradu možete otkriti i doživeti njegove kafee, simpatične restorane, prodavnice suvenira i još mnogo toga. Posebnu draž ovom mestu daju stare crkve, svedoci nekih prošlih vremena. Lefkadu pored izuzetno lepih plaža i prirode ukrašavaju prelepa mala sela. Najinteresantnija mesta su Lefkas, Nidri, Vasiliki, Agios Nikitas, Kalamici i Sivota. Klima je mediteranska sa velikim brojem sunčanih i toplih dana i sa osvežavajućim vetrovima koji posebno pogoduju ljubiteljima surfovanja na vetru. Ostrvo Lefkada je pravi raj za ljubitelje prirode, ovo je Grčka koja treba iznova otkrivati...

LEFKADA, GRČKA

moja putovanja

INFO

Grčka

Grčka se nalazi na krajnjem jugoistoku Evrope. Članica je Evropske unije od 1981. Zvanična valuta je Evro (EUR). Pripada vremenskoj zoni UTC+2.

moja putovanja

AGIOS NIKITAS

Mesto na zapadnoj obali Lefkade

Agios Nikitas je pravi mali biser zapadne obale Lefkade. Samo mesto se u vidu amfiteatra spušta ka obali, što mu daje neku posebnu draž. U gradu postoji nekoliko prelepih taverni i kafića. Sa njegove plaže možete brodićem do obližnje plaže Milos, ukoliko niste ljubitelj pešačenja.

moja putovanja

HOTEL SANTA MARINA

Agios Nikitas, Lefkada (Grčka)

[ veb-lokacija ]

Lokacija: Hotel se nalazi na zapadnoj strani ostrva, na brdu iznad ribarskog sela Agios Nikitas.
Plaža: Hotel se nalazi na 600 m od plaže u Agios Nikitasu, i oko 4 km od plaže Kathisma.
Hotelski sadržaji: restoran, centralni bar, bazen, bar na bazenu, parking.
Hotel Santa Marina je idealno mesto za početak avanture na Lefkadi. Ima idealnu poziciju, blizu magistrale, za obilazak najlepših plaža zapadne obale ovog ostrva.

PLAŽA KATIZMA (KATHISMA)

Lefkada (Grčka)

Katizma je jedna u nizu fantastičnih plaža na zapadnoj obali ostrva. Udaljena je 15 km od glavnog grada Lefkasa i 4 km od Agios Nikitasa. Jedna je od retkih na ostrvu do koje se može stići i autobusom. Put do plaže je dobar, asfaltni, sa samo nekoliko krivina. Prilikom spuštanja ka plaži postoji nekoliko vidikovaca sa fantastičnim pogledom na plažu i more. Uz plažu postoji veliki, besplatan prostor za parkiranje. Duž plaže imate na raspolaganju nekoliko plažnih barova i restorana. Najpoznatiji barovi (sa ležaljkama na plaži) su Kolpa i Monato...

PLAŽA MILOS

Lefkada (Grčka)

Plaža Milos se ubraja u najlepše plaže na Lefkadi i nalazi se uz gradić Agios Nikitas. Do ove plaže se može doći pešice ili brodićem, sa gradske plaže Agios Nikitasa. Put do plaže je naporan ali je poseta ovoj plaži vredna svakog koraka koji mukom napravite do nje. Duž puta postoje nekoliko improvizovanih vidikovaca sa kojih se pruža pogled koji oduzima dah. Plaža je okružena visokim stenama tako da deluje prilično izolovano što dodatno pridonosi uživanju. I na obali i u vodi je sitan šljunak bele boje te je i more svetlo plavo i mlečno kao i na drugim poznatim plažama na Lefkadi. Milos nije uređena plaža, pa je neophodno da sa sobom ponesete svoju opremu. Široka je i dugačka i obično bez gužve. Svakako treba izdvojiti vreme za posetu ovoj plaži, posebno ukoliko ste smešteni u Agios Nikitasu...

UKUSNI HEDONIZAM

POGLEDAJTE KOLEKCIJU

Pred vama su recepti iz tako zvane home-made kategorije. Dakle, ništa što nije osvojivo i lako izvodljivo. Bez mnogo truda, napora i nervoze :)
Ukoliko vam se nešto od ovoga svidi, probajte da to i napravite kod svoje kuće, u stanu, a boga mi (što bi Đura rekao) i u svakom drugom prostoru.

Slatkiši

Samo za trenutke kada padne mrak... ako danju brojite kalorije

Napici

Home-made kafe, sokovi, zdrave stvari, neobični kokteli...

Slaniši

Gladni ste a želite da napravite nešto cool i stilski neodoljivo...

PIZZA

SLANIŠI  #pizza #pečurke #kačkavalj #kulen #kečap

Priča o pici uvek počinje i završava se u Italiji. Međutim, neki istoričari mediteranske kuhinje smatraju da ona nije nastala u Italiji jer su mnogi narodi sa ovog područja u svojoj kuhinji još u antičko doba imali običaj da na pečeno testo stavljaju ulje, beli luk i začine. Da li to bila pica, ne znamo, ali znamo da je savremena pica nastala u Napulju negde u XIX veku. U pitanju je Margarita koja je dobila ime po jednoj pripadnici visokog staleža koja se zvala Margherita di Savoia. Ova pica na sebi i danas nosi boje Italije: crvenu (paradajz), belu (mocarela sir) i zelenu (bosiljak). Prvi oblici pice na Apeninskom poluostrvu pojavili su se još u XVII ili XVIII veku kada je bila poznata kao hrana siromašnih porodica ili "jelo seljaka". Majstori pice, tako zvani pizzaioli, otvorili su time Pandorinu kutiju. Ostalo je istorija, kako se obično kaže. Istinsku slavu pici, kao najomiljenijoj brzoj hrani na sveti, doneli su zapravo Amerikanci. Kao i uvek, oni su prvi prepoznali njen pravi ekonomski potencijal i od nje napravili svetski brend. Pica se, naravno, uvek pravi po onom poznatom "otprilike" sistemu. Osnova je testo koje nakon razvijanja treba što je moguće više istanjiti. Na testo se stavlja nadev. Osnova je uvek na bazi sosa od paradajza (kupovnog ili pravljenog). Zatim se ređaju sve jestive stvari na koje naiđete u frižideru, pečurke, rendani kačkavalj i još ponešto. Kulen je uvek pravi izbor. Začiniti po želji, kako se ono kaže... Picu treba peći kratko, na što višoj temperaturi. Precizne informacije ni ovde ne postoje. Sve zavisi od onoga čime u vašoj kuhinji raspolažete. Mada, kad bolje razmislim, sve je stvar ukusa, zar ne. Važno je samo da picu ne spalite!

SASTOJCI: testo za picu (ukoliko ste konformista kupite gotovo testo a ko niste pogledajte antrifile), punomasni jogurt, kečap ili pasirani paradajz, pečurke, kačkavalj, kulen, začini

POTREBNA OPREMA: posuda za pečenje pice, rende, drvena daska za posluživanje pice, sekač za picu

PRIPREMA: Pripremljeno testo stavite u posudu za pečenje pice. Premažite testo najpre sa jogurtom a potom i sa kečapom. Pospite začine. Poređajte ravnomerno predhodno termički obrađene sitno seckane pečurke (pečurke mogu biti i marinirane ili sirove). Pospite predhodno narendani kačkavalj, i rasporedite kulen iseckan na tanke kolutove. Pica se peče u kućnim uslovima u prethodno zagrejanoj rerni (na 220˙C), nekih 7-8 minuta.

DODATAK: Testo za picu - sastojci: 2 šolje belog brašna, 1 ravna kašičica morske soli, 2 kesice suvog kvasca, 1 kašika šećera, 4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, 2 1/2 šoljice mlake vode Priprema: Posejati brašno i so na čistu radnu površinu i u sredini napraviti krug. U činiji pomešajte kvasac, šećer i maslinovo ulje sa vodom i ostaviti da odstoji par minuta, a zatim sipati u krug koji ste napravili u brašnu. Umešajte lagano brašno u tekućinu u sredini. Dobro umesiti dok ne postane glatko, elastično testo. Stavite loptu od testa u veliku činiju koju ste prethodno posuli brašnom, a onda odozgo još malo pospite brašnom. Pokrijte činiju vlažnom krpom i ostavite u toploj prostoriji oko 1 sat, dok se ne udvostruči. Zatim izvadite testo na pobrašnjenu radnu površinu i premesite ga malo kako bi izbacili vazduh iz njega. Možete ga koristiti odmah, ili ga odložiti, zamotano u plastičnu foliju, u frižideru ili zamrzivaču. Potrebno je da testo razvijete 15-20 minuta pre pečenja.

ŠPAGETE NA BOLONJSKI NAČIN

SLANIŠI  #špagete #paradajz #sos #meso #parmezan

Postoji više teorija o poreklu špageta. Prema najverovatnijoj od njih, prve dugačke rezance koji se kuvaju u vodi doneli su na Siciliju arapski osvajači u VII veku. U to vreme špagete su se jele bez danas poznatih sosova. Sosovi su došli tek kasnije, naročito sa masovnijom primenom paradajza u ishrani tadašnjih Evropljana. Današnju popularnost špagete ali i druge italijanske đakonije stekle su preko Amerike i tamošnje italijanske emigracije. Danas se rado jedu u celom svetu. Prava italijanska pasta se pravi od tako zvane pšenice durum koja je bogata glutenom a samim tim i vrlo rastegljiva. Prava pasta se razlikuje od kopija po tome što se ne lepi tokom kuvanja. Prilikom kuvanja paste, pa samim tim i špageta, u vodu obavezno treba staviti malo soli. Ja lično volim da stavim i malo ulja, mada se to ne preporučuje. Pastu nikako ne treba prekuvati. Ona mora da ostane al dente. Nakon kuvanja i proceđivanja pastu ne treba prati hladnom vodom. Postoje mnogobrojni recepti koji u svojoj osnovi imaju špagete. Razlika je praktično u sosevima koji obogaćuju ovu "brzu hranu" koja se sporo jede. Ja sam se ovog puta opredelio za sos na bazi mesa, odnosno za čuvene spaghetti Bolognese!

SASTOJCI: suve špagete, ulje, crveni luk, paradajz za kuvanje ili specijalni sos za špagete, malo brašna, začini, mešano mleveno meso, rendani parmezan, soja sos

POTREBNA OPREMA: posuda za kuvanje špageta, posuda za pripremu sosa, cediljka za špagete, kašika za mešanje sosa, hvataljka za špagete

PRIPREMA: Upržiti meso i luk na ulju. Za to vreme staviti špagete da se prokuvaju (stavljaju se u posudu tek kada predhodno pripremljena voda u posudi proključa), nekih 8 minuta. U posudu sa mesom dodajte malo paradajza za kuvanje, odnosno već pomenutog sosa za špagete, promešajte i pospite brašnom da bi se smesa bolje povezala. Dodajte začine. Ostaviti da se dinsta još nekih petnaestak minuta. Kada se špagete skuvaju, procedite ih i potom naspite u posudu u kojoj spremate sos. Umešajte dobro, kako bi se špagete "spojile" sa sosom i upile sve njegove draži. Kada sve bude gotovo, sledeća stvar koju morate osetiti, ako je sve ispalo dobro, je neverovatno bogatstvo mirisa koje podiže nivo hormona sreće u vama. Podelite svoje remek delo u jednake porcije, ukoliko imate bar mrvicu pravednosti u sebi. Preko ovako spremljenih špageta možete nabaciti malo rendanog parmezana i preliti soja sos u vidu tankih linija. Čisto zbog estetike. Ne zaboravite na prstohvat osušenog bosiljka po porciji. Ukoliko imate rukolu, tim bolje...

SURIMI ŠTAPIĆI I MORSKI PLODOVI

SLANIŠI  #surimi #štapići #morskiplodovi #paprika #pečurke

Prvo nešto da razjasnim, surimi štapići nisu šapići od rakova jer u ovim štapićima nema ni grama mesa od raka. Priča o ovim ukusnim štapićima vodi poreklo iz Japana i oni su oblik popularnnog japanskog jela kamaboko koje se pravi od fileta bele ribe.

SASTOJCI: surimi štapići (100 grama po osobi), pakovanje morskih plodova, maslinovo ulje, bosiljak, beli luk, praziluk ili crveni luk, paprika, 200 g pečurki (šampinjona)

POTREBNA OPREMA: tiganj

PRIPREMA: Propržiti luk na malo ulja a zatim dodati sitno iseckanu papriku i predhodno prodinstane sitno seckane pečurke. Kada se paprika i pečurke dobro proprže, dodati surimi štapiće i morske plodove. Nije loše da se štapići i morski plodovi predhodno potope u ključalu vodu na nekih 7-8 minuta kako bi se njihov proces spremanja ubrzao. Proces prženja nastaviti još nekih 5 minuta. Nakon ovoga možemo okačiti kecelju o klin i završiti sa pripremom ovog jela.

Napomena: kao i sa svim morskim plodovima, treba biti krajnje oprezan i obavezno ostaviti po koje parče starog dobrog svinjskog mesa u frižideru zlu ne trebalo...

Obavezno isplanirajte i čašu dobrog vina uz ovaj morski delikates!

FUNGHINI U LASAGNA SOSU

SLANIŠI  #pasta #funghini #sos #lasagna #kačkavalj

Ukoliko ste nekad maštali o idealnoj pasti onda ste na pravom putu. Ovaj recept je apsolutno savršenstvo!

SASTOJCI: glavica manjeg crvenog luka, 400 g mešanog mlevenog mesa, kesica gotovog lasagna sosa, ulje, 500 ml vode, 100 ml pavlake za kuvanje, so, slatka paprika u prahu, kurkuma ili kari, bosiljak, funghini pasta, kačkavalj

POTREBNA OPREMA: tiganj, posuda za pečenje, rende za kačkavalj

PRIPREMA:

Propržite luk na malo ulja u tiganju. Kada dobije pravu boju ili procenite da je vrag odneo šalu, dodajte mleveno meso i nastaviti prženje. Meso usitniti i pravilno rasporediti u tiganju. Po potrebi pokriti poklopcem tiganja da bi se čitav proces ubrzao. Naravno, ne zaboravite začine! Tu možete pustiti mašti na volju, ali vodite računa da ne preterate. Predlog je da bude malo soli, slatke paprike u prahu, kurkume ili karija i malo bosiljka. Posle nekih 10-tak minuta ulijte u tiganj lasagna sos i pustite da proključa.

Smesu za lasagna sos pripremite prema uputstvu sa kesice. To se svodi na rastvaranje praha iz kesice u smeši vode i pavlake za kuvanje. Znam da u ovom trenutku pravi kuvari napuštaju prostoriju i spaljuju svoju diplomu ali šta je tu je. Tako jednostavno stoje stvari u ovom receptu...

Drugi deo pripreme ovog specijaliteta se svodi na pečenje u rerni koju predhodno treba zagrejati na 200 stepeni. U tavu za pečenje sipajte ulje tako da prekrije dno u vrlo tankom sloju. Dodajte 200 g funghini paste i rasporedite je tako da prekrije dno. Ulijte zatim predhodno pripremljenu smesu iz tiganja i narendati kačkavalj preko cele površine. Staviti u predhodno zagrejanu pećnicu i peći 30 minuta.

To je to. Uživajte!

CHIA NAPITAK

NAPICI  #voda #čijasemenke #limun #med

Koliko ste puta nakon buđenja imali onaj poznati osećaj griže savesti. Ne, ne mislim zbog predhodne noći nego zbog želje da jutro počnete nekim zdravim napitkom umesto kafom. Ako spadate u ovu grupu "srećnika" preporučujem vam da napravite ovaj poseban napitak koji obično zovem "ZDRAVA BUDILICA" u nedostatku boljih ideja...

SASTOJCI: 2 dl vode, pola limuna, kašičica čija semenki, kašičica meda

POTREBNA OPREMA: čaša, šičica, cediljka za limun

PRIPREMA:

Prvi korak je da odmah nakon ustajanja napunite jednu čašu vodom i da u nju sipate kašičicu čija semenki. Čemu žurba, pitate se sigurno... pa bitno je da čija semenke odstoje jedan sat u vodi kako bi se natopile tečnošću i nabubrile. Kada se završi taj sat koji nikako da prođe, dodajte sok od jednog ceđenog limuna i kašičicu meda.

Promešajte lagano sve sastojke u čaši i popijte brzo dok ne dođete u situaciju da pitate sebe "čemu sve to?!"

Neko je smislio da ovo treba piti osam dana zaredom. Međutim, zašto ne svaki dan. Dok vam ne dosadi ili dok ne nađete neki drugi moderan recept za zdravi napitak koji će promeniti vaš život. Ovaj napitak služi za skidanje sala sa predela stomaka. Naravno, da se to neće desiti ukoliko osam sati dnevno sedite na poslu a nakon obilnog ručka kući još šest sati gledate TV ili lutate bespućima Interneta. Ali, sve u svemu, vredi probati - može da pomogne a neće da škodi, što neko reče.

PROJICE

SLANIŠI  #jaje #belobrašno #kukuruznobrašno #pzp #so #jogurt #ulje

Gladni ste ali želite da ostanete u etno fazonu... Onda je ovo pravi recept za vas!

SASTOJCI: jedno jaje, šolja belog brašna (TIP-400, za fina peciva i kolače), šolja kukuruznog brašna, pola šolje suncokretovog ulja, prašak za pecivo, so, šolja i po jogurta

POTREBNA OPREMA: posuda za mešanje smese, kašika za mešanje, kalup za projice/mafine (12 komada)

PRIPREMA:

Uzmite posudu i najpre u nju ubacite jaje. Promešajte. Nakon ovoga sipajte jogurt i posolite po ukusu. Kao i posle prvog koraka i posle ovoga obavezno promešajte sadržaj. Ovo važi i za sledeće korake, da se ne ponavljam. Sipajte ulje a potom i šolju belog brašna (pod šoljom se misli na veću šolju za kafu/čaj). Ovo je pravi trenutak da dodate prašak za pecivo ili popularni PZP. Prašak za pecivo je inače sredstvo za narastanje testa umesto kvasca.

Sledeći korak je dodavanje kukuruznog brašna i ponovno energično mešanje smese. Dakle, uz ove projice možete da razvijate i svoje mišiće. Opciono možete dodati jošˇ neke fancy sastojke poput sira, sitno seckane šunke ili suvog mesa, možda malo ajvara, origana, karija...

Kada je smesa spremna, na red dolazi priprema kalupa. Podmažite svaku od 12 pozicija (ukoliko imate manji kalup sa 6 pozicija moraćete dva puta da pečete - ko vam je kriv), i pospite sa malo brašna. Smesu ulijte u kalup... i to je otprilike sve pre nego što počnete sa pečenjem.

Kalup ubaciti u predhodno na 200°C zagrejanu rernu i peći 30 minuta.

video

TDI Top 40

Camila Cabello - Havana

sport

SPORT: St. George Football League

sport

sport

sport

SPORT: Deutscher Adler-Pokal

sport

sport

sport

SPORT: La Copa de la Vida

sport

sport